Aug 8, 2013

Τα ψαρικά στην Κόρινθο

   Περί Κορίνθου συνέχεια. 
   Αφού είδαμε την "καταδυόμενη" γέφυρα και περάσαμε απέναντι είπαμε να πάμε για φαγητό εκεί κοντά. Ρωτήσαμε κανένα δύο και μας προτείνανε και οι δύο ένα μαγαζάκι, το Τρεχαντήρι. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες. Από την γέφυρα (προχωρήσαμε 500 μέτρα προς Αθήνα, κάναμε δεξιά προς την παραλία, στρίψαμε αριστερά και αφού περάσαμε μια καφετέρια είδαμε τις ψαροταβέρνες). Εκεί έχει και βαρκούλες δεμένες, δεν το χάνετε μας είπαν.
   Παρότι Δευτέρα είχε αρκετό κόσμο στα τραπεζάκια, μια ανάσα από το κύμα. Ομολογώ ότι μια μικρή καθυστέρηση στο να πάρουν παραγγελία υπήρξε, βέβαια, έτυχε να καθίσουμε ταυτόχρονα 4 τραπέζια αλλά με το που πήραν την παραγγελία τα πάντα ήρθαν σε πολύ καλό χρόνο. 
  Είχε ήδη βραδιάσει και τα φώτα σε συνδυασμό με τις βαρκούλες εκεί δίπλα και τις πάπιες που κολυμπούσαν δημιουργούσαν μια υπέροχη θέα.
   Το προσωπικό ευγενέστατο και ρωτούσαν με τον καλύτερο τρόπο αν χρειαζόμαστε κάτι (όχι με την αντιμετώπιση-πίεση του παραγγείλτε και κάτι ακόμη).
Το ψωμάκι ξεροψημένο με το λαδάκι και την ριγανούλα του (ζητήθηκε και δέυτερη "παρτίδα"). 
  Πατατούλες τηγανητές κομμένες στο χέρι και σε πολύ καλή ποσότητα. Ναι, το ομολογώ. Αντιπαθώ τις προτηγανισμένες και όταν ένα μαγαζί μου προσφέρει πατάτες που καταλαβαίνω ότι είναι φρέσκιες, παίρνει πολλούς πόντους στην εκτίμησή μου. Τις απολαύσαμε και με το παραπάνω.
   Τα καλαμαράκια ανήκουν και αυτά στην πιο πάνω κατηγορία. Ολόκληρη η κουκουλίτσα τους, ωραία παναρισμένα και μυρωδάτα. Φυσικά μαλακά (πως το πετυχαίνουν αυτό τα εστιατόρια δεν το έχω καταλάβει ποτέ) 
Ο τηγανητός γαύρος και η σαρδέλα (στον φούρνο νομίζω), έδειχναν φρέσκα και περιποιημένα επίσης σε καλή ποσότητα... 
    Και στο τέλος ένα πιάτο με απίθανα γλυκά κερασμένα. Πρέπει να είχε τουλάχιστον 4 είδη το ένα καλύτερο από το άλλο. (Τα ταψια τα είδα όταν πήγα μέσα και ήταν εντυπωσιακά. Χαλβάς σιμιγδαλένιος, αλλά και με λεμόνι, ραβανί, και ακόμη ένα με κρέμα και μπισκότα.
Και να πώ ότι πληρώσαμε πολλά? Θα πω ψέματα. 
Σίγουρα αν ξαναπάω προς Κόρινθο θα κάνω παράκαμψη για να πάω να απολαύσω ένα ψαρομεζέ ακόμη και μια μπύρα στην υγειά σας. 

No comments:

Post a Comment

/body