Sep 11, 2013

Ευτυχισμένος Σκύλος

  Πολλοί κάτοχοι σκύλων αναρωτιούνται με ποιον τρόπο θα δώσουν στο κατοικίδιο τους την πρέπουσας σημασία και με ποιον τρόπο θα το κάνουν ευτυχισμένο.
  Δείτε πιο κάτω μερικούς απλούς τρόπους για να κάνετε ευτυχισμένο έναν σκύλο.

   -Πηγαίνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο με σχετικά χαμηλή ταχύτητα και θα τον αφήσετε να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο. Λατρεύουν, τα σκυλιά αυτές τις στιγμές.

   -Κρατήστε καθαρό το χώρο, που κοιμούνται και τρώνε. Είναι σημαντικό να έχουν την υγεία τους και να χαίρονται τόσο αυτά, όσο και εσείς.
   -Συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο για να διαπιστώσετε ότι χαίρει άκρας υγείας και τυχόν να προλάβετε οποιαδήποτε ασθένεια.
   -Να φροντίσετε να έχει χώρο που τον προφυλάσσει από τον ήλιο και από το κρύο.
   -Φροντίστε να χτενίζετε το τρίχωμα του αρκετά συχνά, ιδίως αν έχει μακρύ τρίχωμα.
   -Η συμπεριφορά σας να είναι ήπια και να μην το χτυπάτε. Αν κάνει ζημιά καλύτερα να το περιορίσετε.
   -Βρείτε ποιο είναι το αγαπημένο του παιχνίδι και πάρτε το μαζί σας στις διάφορες μετακινήσεις σας. 
   -Μπορείτε να τρέχετε μαζί. Είναι κάτι που αγαπάνε πολύ τα σκυλιά.
  -Χρησιμοποιήστε πολλά παιχνίδια για να παίξετε με το σκύλο σας και αγαπάνε απίστευτα το δάσος και τα εμπόδια.
   -Φροντίστε να απομακρύνετε όλα τα παράσιτα από πάνω του.
  - Όση καλή θέληση ή υπομονή και να έχετε, η επιλογή να αποκτήσετε έναν υπερκινητικό κυνηγετικό σκύλο και να τον έχετε κλεισμένο σε διαμέρισμα, λείποντας από το σπίτι σας 8 ή 10 ώρες την ημέρα είναι καταδικασμένη από την αρχή. Επιλέξτε να αποφύγετε μια τέτοια λύση. Σε κάθε περίπτωση η βόλτα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα είναι πολύ σημαντική.
   - Αποφύγετε την επιλογή σκύλου-φύλακα σε μονοκατοικία με κήπο το οποίο ζει μόνιμα έξω με ελάχιστη επαφή με τα μέλη της οικογένειας.
   -Υιοθετούμε το κατάλληλο ζώο ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες ζωής μας. Αν λείπουμε συχνά από το σπίτι, ίσως μια καλύτερη επιλογή είναι μια γάτα καθώς το ανεξάρτητο του χαρακτήρος της συμβαδίζει καλύτερα.
   -Σημαντικό για ένα σκύλο είναι να λαμβάνει τακτική κτηνιατρική περίθαλψη και την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική αγωγή όταν αυτή χρειάζεται.
   Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα μπορείτε να κάνετε στο δικός σας σκύλο και αυτός να δεκαπλασιάσει την αγάπη τους για εσάς. Να θυμάστε ότι ο σκύλος σας είναι εκεί και σας αισθάνεται. Αν είστε εσείς ευτυχισμένοι, άλλο τόσο θα είναι και εκείνο.

Πηγή The net

No comments:

Post a Comment

/body